over ons

Het Cugnon Project is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te bieden te midden van professionele musici. Tegelijkertijd willen we onze liefde voor muziek delen met ons publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau.

In het voorjaar van 2012, via via bij elkaar gekomen in een mooi kasteel in België, in het dorpje Cugnon, ontmoeten jonge getalenteerde musici en gerenommeerde 

professionals elkaar om muziek te maken. Een week lang eindeloos musiceren in de verschillende kamers van het kasteel, en concerten geven in de dorpjes eromheen. Samen eten koken, en de keuken opruimen. Er groeit een gemeenschappelijk gevoel, waarbij één ding centraal staat: de liefde voor de muziek.

De jonge musici trekken zich aan de professionals op, die zich op hun beurt door de jeugd laten inspireren. Een unieke situatie, die fantastische concerten oplevert. Dit zijn we in Utrecht, de thuisbasis van de meeste deelnemers, en tijdens ons jaarlijkse festival in Heeswijk-Dinther gaan voortzetten. Ook was het Cugnon Project de afgelopen jaren te gast in Italië, o.a. op het Punto Arte Festival van dirigent Jan Willem de Vriend. 

Het Cugnon Project presenteert kamermuziekconcerten door heel Nederland. De ensembles worden ad hoc samengesteld, zijn altijd een mix van professionals en jong talent, en variëren in grootte van duo tot octet of zelfs consort. De programma's reiken van bekende werken tot onbekendere parels zoals Enescu's opwindende Octet en Bruckners prachtige Strijkkwintet.

 

De artistieke leiding van het Cugnon Project is in handen van Chris Duindam. Een overzicht van alle musici die door de jaren hebben deelgenomen vindt u hier. ​

 

Onder het Cugnon Project valt ook het Cugnon Consort en Cugnon Junior. Het Project richt zich op kamermuziek; het Consort is een groter ensemble waar young professionals zich kunnen ontwikkelen. Cugnon Junior is gericht op het jongste muzikale talent van 7 tot 16 jaar. 

Kasteel Cugnon in België

tekening door Maarten Jansen, altviolist

  • YouTube

 

© 2020 by Cugnon Project 

Utrecht, Nederland