nieuws 

augustus 2020

Cugnon Junior Summer School 2020

 

Cugnon Junior presenteert deze zomer een Summer School: een week voor jonge strijkers van 9 t/m 18 jaar waarin kamermuziek centraal staat. De Summer School zal plaatsvinden van dinsdag 18 tot en met zondag 23 augustus. 

 

Het dagelijkse programma bestaat uit ochtendgymnastiek voor strijkers en kamermuziekcoaching. Daarnaast is er de mogelijkheid om individuele lessen te volgen (Summer School Extra). Alle deelnemers worden ingedeeld in ensembles samen met een van de docenten, aan het eind van de week presenteren de ensembles zich in een slotconcert. 

Docenten

Chris Duindam | viool

Anna Steenhuis | viool

Hannah Donohoe | viool en altviool

Emma Besselaar | cello

Locatie

De Summer School zal plaatsvinden in de gebouwen van de Kathedrale Koorschool, aan de Plompetorengracht te Utrecht. 

Aanmelden

Voor meer informatie en om aan te melden, mail ons op cugnonjunior@gmail.com

juli 2020

Cugnon Project presenteert: Beethoven op Bezoek

Ooit gedacht dat Beethoven bij jou op bezoek zou komen? Kijk en luister drie weekenden in juli vanaf je eigen bank naar de nieuwe online concertserie van het Cugnon Project: de mooiste symfonieën van Beethoven uitgevoerd in kamermuziekbezetting vanuit schitterende locaties in Utrecht. Voor meer details en om te bestellen, klik hier

beethoven op bezoek posterplaatje.jpg

In 2020 viert Beethoven zijn 250ste geboortedag. In de concertzalen hadden op dit moment zijn beroemde symfonieën moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nauwelijks mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie voor kamermuziekensemble en presenteert deze in een online concertserie, om, juist nu, Beethoven naar jouw woonkamer te brengen.

 

Ook 250 jaar geleden was het lang niet altijd mogelijk om Beethovens symfonieën te beluisteren: de radio bestond nog niet, en bovendien ontbrak het vaak aan geld of een geschikte ruimte om een groot symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de kamermuziek-arrangementen van zijn symfonieën en werd het mogelijk om in huiselijke sfeer te genieten van deze grootse meesterwerken. Dit biedt nu dé uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven. 

De welbekende, prachtige orkestwerken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door drie historische Utrechtse locaties, die de muziek nog meer tot leven brengen: Grand Hotel Karel V (gevestigd in een voormalig 14de-eeuw klooster), het idyllische Landgoed Oostbroek en een monumentaal 17de-eeuws grachtenpand in het hart van Utrecht.

 

Wil jij graag Beethoven op bezoek hebben? Dat kan tijdens de eerste drie weekenden van juli: 4/5 juli, 11/12 juli, en 18/19 juli. Al vanaf € 3 boek je Beethoven in jouw woonkamer. 

-------------------------------

Dit project is het eerste in Cugnon Projects nieuwe reeks 'Young Professional aan het Roer', waarin jonge musici niet alleen de kans krijgen om te spelen te midden van professionele musici, maar ook een programma ontwikkelen en uitwerken in samenwerking met het Cugnon Project.

 

Altvioliste Hannah Donohoe bijt het spits af. Hannah rondde in 2015 haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium af. Ze speelt nu als freelance altvioliste in verschillende orkesten. Ook werkte ze een jaar lang als hoofd van een muziekafdeling in Dublin met kinderen in achterstandswijken.

In deze concertserie spelen 'young professionals' Hannah Donohoe, Anna Steenhuis, Emma Besselaar en Esther ten Kate samen met violist en (artistiek leider van het Cugnon Project) Chris Duindam en altviolist Richard Wolfe.

IMG_5638.jpg