top of page

Cugnon Junior

Bij Cugnon Junior spelen jonge getalenteerde musici van 8 tot 18 jaar samen met jonge professionele musici van het Cugnon Project.

Sommige jonge musici weten al vroeg dat zij later graag professioneel musicus willen worden, of zijn op jonge leeftijd al op een serieuze manier met muziek bezig. Om deze jonge musici te kunnen ondersteunen in de vroege ontwikkeling van hun talent is Cugnon Junior ontstaan. 

 

Cugnon Junior organiseert twee projecten per seizoen, waarbij jong strijktalent van 8 tot 18 jaar samenspeelt in kamermuziek- en strijkorkestbezetting. In de zomer van 2020 vond de eerste Cugnon Junior Summer School plaats aan de Plompetorengracht in Utrecht. Ook dit jaar wordt er weer een Summer School georganiseerd!

 

De young professionals van het Cugnon Project coachen de deelnemers: ze leiden de repetities en spelen samen met de jonge strijkers. Aan het eind van elk project vindt een afsluitend concert plaats, ofwel tijdens het Cugnon International Chamber Music Festival in Heeswijk-Dinther, ofwel in onze thuisbasis, Utrecht.

Het volgende project van Cugnon Junior start op 7 oktober 2023 en eindigt op 29 december 2023 met een concert op het Cugnon International Chamber Music Festival te Heeswijk-Dinther. De repetities vinden plaats op zaterdagmiddagen in Utrecht. Voor een overzicht zie schema.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Aanmelden kan tot 15 september 2023. Stuur een bericht naar cugnonjunior@gmail.com en we nemen contact met je op.

cugnon junior - 1.jpg

De focus ligt bij Cugnon Junior meer op het leren samenspelen op hoog niveau en het ontdekken van kamermuziekrepertoire, dan op het professionaliseren van de muziekpraktijk van de jonge musici. Dit past beter bij de ontwikkeling die musici van 8 tot 18 jaar doormaken: op latere leeftijd hebben zij nog genoeg tijd om zich verder tot beroepsmusicus te ontwikkelen.

 

De projecten van Cugnon Junior worden geleid door Anna Steenhuis (viool) en Hannah Donohoe (altviool), allebei sinds lange tijd verbonden aan het Cugnon Project. Daarnaast waren ook Chris Duindam (viool), Merel van Schie (altviool) en Douw Fonda (cello) de afgelopen jaren als coach actief. 

bottom of page