top of page

Cugnon Consort

Het Cugnon Consort is een ensemble van acht tot tien musici, waarin young professionals die eerder hebben deelgenomen aan het Cugnon Project, samenspelen met ervaren musici.

Juist in dit stadium levert deze samenwerking veel op: de young professionals, die vaak al heel actief zijn binnen de professionele muziekwereld, profiteren van de artistieke begeleiding van de meer ervaren professionals, die op hun beurt worden geprikkeld door de energie van de jonge musici. De young professionals krijgen bovendien vaak een solistische rol toebedeeld.

 

Recent speelde het Cugnon Consort Vivaldi & Rosina, een opera in vier seizoenen, een concert waarin de bekende vier seizoenen van Vivaldi verweven werden met prachtige aria's, gezongen door mezzosopraan Rosina Fabius. Eerder speelde het ensemble bijvoorbeeld Mozart & Webern, met als soliste Carla Leurs, en Bruisend Bach, waarin dubbel- en tripelconcerten van Bach te horen waren. 

Om een indruk te krijgen van het Cugnon Consort, bekijk deze playlist met opnames van het consort.

 

Het Cugnon Consort vond eerder financiële steun bij de Gemeente Utrecht, via crowdfunding van Voordekunst en met hulp van kleinere sponsoren. Wilt u ons ook steunen? Word dan Vriend!

Onze komende concerten vindt u in de agenda. Vragen kunt u mailen naar cugnonconsort@gmail.com

 

 

DSC03622.jpg
bottom of page