Over het Cugnon Project

Cugnon Project is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te geven temidden van professionele musici. Tegelijkertijd willen we onze liefde voor muziek delen met ons publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau.

In het voorjaar van 2012, via via bij elkaar gekomen in een mooi kasteel in België, in het dorpje Cugnon, ontmoetten jonge getalenteerde musici en gerenommeerde professionals, vaak met hun gezin, elkaar om muziek te maken. Een week lang eindeloos musiceren in de verschillende kamers van het kasteel, en in de dorpjes eromheen. Zelf eten koken, en de keuken opruimen. Er groeit een gemeenschappelijk gevoel, waarbij een ding centraal staat: de liefde voor de muziek.

De jonge musici trekken zich aan de professionals op, die zich op hun beurt door de jeugd laat inspireren. Een unieke situatie die fantastische concerten oplevert. Dit zijn we in Utrecht, de thuisbasis van de meeste deelnemers, en tijdens ons jaarlijkse festival in de Heische Hoeve te Heeswijk Dinther gaan voortzetten. 

De artistieke leiding van het Cugnon Project is in handen van Chris Duindam.

Onder het Cugnon Project vallen ook het Cugnon Consort en Cugnon Junior. Het Project focust zich op kamermuziek, het Consort is een groter ensemble waar young professionals zich kunnen ontwikkelen, en Cugnon Junior is gericht op het jongste muzikale talent. 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle