onze projecten -

Het Cugnon Project richt zich op het uitvoeren van kamermuziek, en laat professionals en conservatoriumstudenten samenspelen. In onze agenda vindt u onze toekomstige concerten. Ook het Cugnon Consort, een groter ensemble en Cugnon Junior, voor het jongste muzikale talent, maken deel uit van het Project. 

Cugnon Consort.

Het Cugnon Consort is een ensemble bestaande uit musici die eerder hebben deelgenomen aan het Cugnon Project. In het Cugnon Consort spelen young professionals, jonge getalenteerde musici aan het begin van hun beroepspraktijk, samen met ervaren musici. De young professionals krijgen vaak een solistische rol toebedeeld. 

 

Recent speelde het Cugnon Consort

 Vivaldi & Rosina, een opera in vier seizoenen, een concert waarin de bekende vier seizoenen van Vivaldi verweven werden met prachtige aria's, gezongen door mezzosopraan Rosina Fabius. 

Eerder speelde het ensemble bijvoorbeeld Mozart & Webern, met als soliste Carla Leurs, en Bruisend Bach, waarin dubbel- en tripelconcerten van Bach te horen waren. 

Het Cugnon Consort vond eerder financiële steun bij de Gemeente Utrecht, via crowdfunding van Voordekunst en met hulp van kleinere sponsoren. Wilt u ons ook helpen? Word dan Vriend!

 

Onze komende concerten vindt u in de agenda. Voor vragen kunt u mailen naar cugnonconsort@gmail.com

Cugnon Junior.

 

 

Het Cugnon Project zorgt al bijna 10 jaar voor een podium waar jong talent en ervaren musici samen kamermuziek spelen. Om ook het jongste muziektalent deze mogelijkheid te bieden, is Cugnon Junior opgericht. 

 

Cugnon Junior organiseert twee projecten per seizoen, waarbij jong strijktalent van 7 tot 16 jaar samenspeelt in kamermuziek- en strijkorkestbezetting. 

 

De young professionals en professionals van het Cugnon Project coachen de deelnemers: ze leiden de repetities en spelen samen met de jonge strijkers. Aan het eind van elk project vindt een afsluitend concert plaats, tijdens het Cugnon Internationaal Kamermuziek Festival in Heeswijk-Dinther of in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. 


De projecten van Cugnon Junior worden geleid door Anna Steenhuis (viool) en Hannah Donohoe (altviool), beiden sinds lange tijd verbonden aan het Cugnon Project. Andere coaches waren daarnaast de afgelopen tijd Chris Duindam (viool), Merel van Schie (altviool) en Douw Fonda (cello) actief. 

  • YouTube

 

© 2020 by Cugnon Project 

Utrecht, Nederland