Cugnon Junior

Het Cugnon Project zorgt al een aantal jaar voor een podium waar jong talent en ervaren musici samen kamermuziek spelen. Deze formule heeft al vele jonge musici geholpen in hun ontwikkeling.

Om het jongste muziektalent ook de mogelijkheid te bieden samen te spelen met meer ervaren musici, is afgelopen seizoen Cugnon Junior opgericht. 

Cugnon Junior organiseert twee projecten per seizoen, waarbij jong strijktalent van 7 tot 16 jaar samenspeelt in kamermuziek- en strijkorkestbezetting. 

De young professionals en professionals van het Cugnon Project coachen de deelnemers door repetities te leiden en door samen te spelen met de jonge strijkers. 

Aan het eind van elk project vindt een afsluitend concert plaats tijdens het Cugnon Internationaal Kamermuziek Festival in Heeswijk-Dinther of in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. 


De projecten van Cugnon Junior worden geleid door Anna Steenhuis (viool) en Hannah Donohoe (altviool), beiden sinds lange tijd verbonden aan het Cugnon Project. Als coaches waren daarnaast de afgelopen tijd Chris Duindam (viool), Merel van Schie (altviool) en Douw Fonda (cello) actief. 

Fotograaf: Foppe Schut

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle